• Į pradžią
  • Apie mus
  • Produktai
  • Kaip įsigyti
  • Straipsniai
  • Receptai
  • Kontaktai
  • Nuorodos

Receptai

Braziliškos sūrio duonelės

Nuotrauka

Tinklaraščio „Voras tinkle“ autorė rekomenduoja pasigaminti minkštutes sūrio duoneles.

Reikės:
1.5 puodelio tapijokos miltų,
65 ml riebios grietinėlės,
65 ml vandens,

Brigitos keksiukai su Matcha arbata

Nuotrauka
Nuotrauka
Nuotrauka

Ne tik labai skanūs, bet ir pavasariškai žali! Todėl ir pasotins, ir stalą papuoš. Išeiga - 12 vnt. vidutinio dydžio keksiukų.

Reikės:
150 g sviesto,
150 g nerafinuoto cukraus,
150 g miltų,
3 kiaušinių (arba kiaušinių pakaitalo),
1 a. š. kepimo miltelių,
1/2 a. š. burbono vanilės cukraus,
1 a. š. japoniškos Matcha arbatos,
ko nors, ką norisi įdėti į vidų, pvz., labai tinka migdolai bei graikiniai riešutai, šokoladas, džiovintos spanguolės ir kt.).

Ivetos migdoliniai keksiukai

Nuotrauka

Labai paprasta, greita ir be galo skanu!

Reikės:
150 g sviesto,
150 g nerafinuoto cukraus,
100 g smulkių migdolų miltų,
50 g pilno grūdo kvietinių miltų,
3 kiaušinių,
1 saujos migdolų drožlių,
1 a. š. vynakmenio kepimo miltelių,
1 a. š. burbono vanilės cukraus.

Avinžirnių salotos su mėtiniu tahini padažu

Nuotrauka

Reikės:
2 puodelių virtų avinžirnių (tinka ir iš skardinės),
1 didelės sutarkuotos morkos,
2 puodelių virtų rudųjų ryžių,
1/4 puodelio susmulkintų petražolių,
1 šaukštas šviesios miso pastos,
1 šaukštas tahini,
3 šaukštai citrinos sulčių,
1/4 puodelio vandens (arba vandens, kuriame virė avinžirniai),
1 skiltelės susmulkinto česnako,
1/3 puodelio šviežių susmulkintų pipirmėtės lapelių.

Duona be glitimo

Nuotrauka

Neįprasto, tačiau itin gero skonio duona be glitimo.

1/4 puodelio (45 g) sorų arba kukurūzų kruopų,
1 v. š. ir 1 a. š. grūstų chia sėklų,
4 a. š. aktyvių mielių,
1 a. š. nerafinuoto cukranendrių cukraus,
1 puodelis (140 g) ir dar šiek tiek miltavimui pilno grūdo ryžių miltų,
3/4 puodelio (105 g) kynvos miltų,
1/2  puodelio (70 g) grikių miltų,
1/4 puodelio(40 g) bulvių krakmolo,
1/3 puodelio (35 g) migdolų miltų,
3 v. š. tapijokos miltų,
1 v. š. aguonų,
1 v. š. sezamų sėklų,
1 a.š. kmynų arba pankolio sėklų,
2 a. š. druskos,
2 kambario temperatūros kiaušinių,
2 v. š. medaus,
5 v. š. verdančio vandens,
3/4 (185 ml) vandens 45°C temperatūros.

Rimos keptos pupos su klevų sirupu

Nuotrauka

Netradicinis patiekalas - keptos pupos su klevų sirupu.

Reikės:
puodelio pupų arba pupelių,
1/4 puodelio aitriosios paprikos padažo,
1/2 puodelio klevų sirupo,
1 a. š. džiovintų garstyčių,
1 a. š. druskos,
1 mažo svogūno.

Monikos Vaišvilaitės pyragas su persikais

Nuotrauka

Labai skanus, kvapnus ir saldus pyragas.

Reikės:
200 g sviesto,
150 g cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
2 kiaušinių,
200 g persijotų miltų,
500 g konservuotų persikų,
saujelės migdolų riekelių;
papuošimui - cukraus pudros ir dar pagardinti persikų puseles - klevų sirupo.

Monikos Vaišvilaitės sausainiukai „Širdelės su spanguolėmis“

Nuotrauka

Tai labai skanūs sausainiai: karamelė ir džiovinti vaisiai suteikia nuostabų skonį, o sausainių tešla – trapi ir labai kvapni.

Reikės tešlai:
130 g minkšto sviesto,
50 g cukraus,
20 g vanilinio cukraus,
1 kiaušinio trynio,
200 g miltų,
žiupsnelio druskos,
kelių lašų romo;
Karameliniam užpilui:
20 g sviesto,
40 g cukraus,
2 šaukštų grietinėlės,
2 šaukštelių klevų sirupo,
50 g džiovintų spanguolių,
30 g migdolų riekelių,
15 g kokosų drožlių,
15 g sezamo sėklų.

Monikos Vaišvilaitės karamelinis obuolių pyragas

Nuotrauka

Tai minkštas ir švelnaus skonio pyragas.

Reikės:

400 g saldinto kondensuoto pieno,
100 g ištirpinto sviesto,
2 kiaušinių,
150 ml kefyro,
200 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštelių cinamono,
5 vidutinio dydžio obuolių,
5 saldainių „Karvutė“,
cukraus su cinamonu (apibarstyti pyrago viršų),
3-4 šaukštai klevų sirupo (pablizginti obuolius ant viršaus).

Silvos keksas su graikiniais riešutais ir klevų sirupu

Nuotrauka

Trupiniams:
150 g rudojo cukraus,
80 g miltų,
1 ½  a. š. cinamono,
45 g sviesto,
80 g graikinių riešutų;

Tešlai:
170 g minkšto (kambario temperatūros) sviesto,
250 g cukraus,
3 kiaušinių,
280 g grietinės,
2 ½ a. š. kepimo miltelių,
½  a. š. druskos,
420 g miltų,
100 ml klevų sirupo;

Content