• Į pradžią
  • Apie mus
  • Produktai
  • Kaip įsigyti
  • Straipsniai
  • Receptai
  • Kontaktai
  • Nuorodos

Receptai

Brigitos keksiukai su Matcha arbata

Nuotrauka
Nuotrauka
Nuotrauka

Ne tik labai skanūs, bet ir pavasariškai žali! Todėl ir pasotins, ir stalą papuoš. Išeiga - 12 vnt. vidutinio dydžio keksiukų.

Reikės:
150 g sviesto,
150 g nerafinuoto cukraus,
150 g miltų,
3 kiaušinių (arba kiaušinių pakaitalo),
1 a. š. kepimo miltelių,
1/2 a. š. burbono vanilės cukraus,
1 a. š. japoniškos Matcha arbatos,
ko nors, ką norisi įdėti į vidų, pvz., labai tinka migdolai bei graikiniai riešutai, šokoladas, džiovintos spanguolės ir kt.).

Ivetos migdoliniai keksiukai

Nuotrauka

Labai paprasta, greita ir be galo skanu!

Reikės:
150 g sviesto,
150 g nerafinuoto cukraus,
100 g smulkių migdolų miltų,
50 g pilno grūdo kvietinių miltų,
3 kiaušinių,
1 saujos migdolų drožlių,
1 a. š. vynakmenio kepimo miltelių,
1 a. š. burbono vanilės cukraus.

Avinžirnių salotos su mėtiniu tahini padažu

Nuotrauka

Reikės:
2 puodelių virtų avinžirnių (tinka ir iš skardinės),
1 didelės sutarkuotos morkos,
2 puodelių virtų rudųjų ryžių,
1/4 puodelio susmulkintų petražolių,
1 šaukštas šviesios miso pastos,
1 šaukštas tahini,
3 šaukštai citrinos sulčių,
1/4 puodelio vandens (arba vandens, kuriame virė avinžirniai),
1 skiltelės susmulkinto česnako,
1/3 puodelio šviežių susmulkintų pipirmėtės lapelių.

Duona be glitimo

Nuotrauka

Neįprasto, tačiau itin gero skonio duona be glitimo.

1/4 puodelio (45 g) sorų arba kukurūzų kruopų,
1 v. š. ir 1 a. š. grūstų chia sėklų,
4 a. š. aktyvių mielių,
1 a. š. nerafinuoto cukranendrių cukraus,
1 puodelis (140 g) ir dar šiek tiek miltavimui pilno grūdo ryžių miltų,
3/4 puodelio (105 g) kynvos miltų,
1/2  puodelio (70 g) grikių miltų,
1/4 puodelio(40 g) bulvių krakmolo,
1/3 puodelio (35 g) migdolų miltų,
3 v. š. tapijokos miltų,
1 v. š. aguonų,
1 v. š. sezamų sėklų,
1 a.š. kmynų arba pankolio sėklų,
2 a. š. druskos,
2 kambario temperatūros kiaušinių,
2 v. š. medaus,
5 v. š. verdančio vandens,
3/4 (185 ml) vandens 45°C temperatūros.

Rimos keptos pupos su klevų sirupu

Nuotrauka

Netradicinis patiekalas - keptos pupos su klevų sirupu.

Reikės:
puodelio pupų arba pupelių,
1/4 puodelio aitriosios paprikos padažo,
1/2 puodelio klevų sirupo,
1 a. š. džiovintų garstyčių,
1 a. š. druskos,
1 mažo svogūno.

Monikos Vaišvilaitės pyragas su persikais

Nuotrauka

Labai skanus, kvapnus ir saldus pyragas.

Reikės:
200 g sviesto,
150 g cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
2 kiaušinių,
200 g persijotų miltų,
500 g konservuotų persikų,
saujelės migdolų riekelių;
papuošimui - cukraus pudros ir dar pagardinti persikų puseles - klevų sirupo.

Monikos Vaišvilaitės sausainiukai „Širdelės su spanguolėmis“

Nuotrauka

Tai labai skanūs sausainiai: karamelė ir džiovinti vaisiai suteikia nuostabų skonį, o sausainių tešla – trapi ir labai kvapni.

Reikės tešlai:
130 g minkšto sviesto,
50 g cukraus,
20 g vanilinio cukraus,
1 kiaušinio trynio,
200 g miltų,
žiupsnelio druskos,
kelių lašų romo;
Karameliniam užpilui:
20 g sviesto,
40 g cukraus,
2 šaukštų grietinėlės,
2 šaukštelių klevų sirupo,
50 g džiovintų spanguolių,
30 g migdolų riekelių,
15 g kokosų drožlių,
15 g sezamo sėklų.

Monikos Vaišvilaitės karamelinis obuolių pyragas

Nuotrauka

Tai minkštas ir švelnaus skonio pyragas.

Reikės:

400 g saldinto kondensuoto pieno,
100 g ištirpinto sviesto,
2 kiaušinių,
150 ml kefyro,
200 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštelių cinamono,
5 vidutinio dydžio obuolių,
5 saldainių „Karvutė“,
cukraus su cinamonu (apibarstyti pyrago viršų),
3-4 šaukštai klevų sirupo (pablizginti obuolius ant viršaus).

Silvos keksas su graikiniais riešutais ir klevų sirupu

Nuotrauka

Trupiniams:
150 g rudojo cukraus,
80 g miltų,
1 ½  a. š. cinamono,
45 g sviesto,
80 g graikinių riešutų;

Tešlai:
170 g minkšto (kambario temperatūros) sviesto,
250 g cukraus,
3 kiaušinių,
280 g grietinės,
2 ½ a. š. kepimo miltelių,
½  a. š. druskos,
420 g miltų,
100 ml klevų sirupo;

Juodosios bolivinės balandos ir briuselio kopūstų salotos

Nuotrauka

100 g juodosios bolivinės balandos,
1/2 a. š. druskos,
450 g briuselio kopūstų,
3 v. š. alyvuogių aliejaus,
90 g virtų pupelių,
2 kriaušės, nuluptos ir smulkiai supjaustytos,
1 v. š. citrinų sulčių,
1/2 puodelio žalumynų (pvz., petražolių, saliero lapų, gražgarsčių).

Content

Malonu, kad kreipiatės!

Čia galite pateikti savo klausimą ar atsiliepimą.

Mums Jūsų nuomonė labai svarbi.

 *Privalomi laukai.