• Į pradžią
  • Apie mus
  • Produktai
  • Kaip įsigyti
  • Straipsniai
  • Receptai
  • Kontaktai
  • Nuorodos

Vynuogių kauliukų aliejus, ekologiškas (100 ml), Ölmühle Solling



Ekologiškas šalto spaudimo vynuogių kauliukų aliejus. Geras vitamino E šaltinis. Delikatesinis aliejus maistui, jauninantis aliejus odai.
Spaudžiamas iš Ispanijos ir Vokietijos vynuogynų vynuogių sėklų.
Tai delikatesinis aliejus. Skonis gali smarkiai skirtis, priklausomai nuo naudojamos vynuogių rūšies.

Vynuogių kauliukų aliejus buvo itin populiarus viduramžiais, šiais laikais išgyvena renesansą, daugiausia dėl antioksidantinio poveikio. Išspausti 1 litrui aliejaus reikai 8-12 litrų vynuogių kauliukų, todėl aliejus brangus.

Dėl savo savito, sodraus skonio labiausiai tinka salotų, padažų ir daržovių patiekalams ruošti. Tinka prie sūrio ir mėsos. Sumaišius su švelniu actu gaunamas puikus užpilas salotoms. Švelniai rūgštoko skonio.

Sudėtyje vyrauja polinesočiosios riebiosios rūgštys omega 6 (apie 63%), mononesočiųjų apie 23%, sočiųjų 12%, tokoferoliai, polifenoliai, lecitinas, procianidinai (bioflavonų klasė). Itin turtingas vitaminu E: alfa tokoferolio 26-39, gama-tokoferolio 10-34, alfa tokotrianolio 10-26, gama- tokotrianolio 14-34 mg/100 g. Rekomenduojama vitamino E paros norma yra 12 mg/100 g.
Šalto spaudimo vynuogių kauliukų aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais - daugiausiai turi beta-sitosterolio (~ 70 mg/100g), kampesterolio ir stigmasterolio apie 10 mg/100g. Augaliniai steroliai turi įrodytą poveikį mažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Didelis cholesterolio kiekis yra rizikos susirgti koronarine širdies liga veiksnys (teigiamas poveikis atsiranda į dieną suvartojant ne mažiau kaip 2 g augalinių sterolių).
 

Tai jautrus aliejus, todėl netinka kaitinti.

Laikyti tamsioje vietoje. Taip laikomas išlieka šviežias 6-9 mėn.

Vynuogių kauliukų aliejus pasižymi odą valančiomis ir regeneruojančimis savybėmis; reguliuoja odos riebalų susidarymą. Aktyvina medžiagų apykaitą, užkerta kelią ankstyvam senėjimui, puoselėja ir saugo odą. Gerai pasiskirsto ant odos ir puikiai įsigeria.
Ypač rekomenduojamas riebiai, brandžiai ir pažeistai odai. Tinka paakių odos priežiūrai.

Plačiau apie aliejus skaitykite mūsų skrajutę. Apie aliejų naudojimą kosmetikoje - straipsnis.

Vokietijoje pagamintas ir sertifikuotas ekologiškas produktas.

*******************

Liaudies medicinoje naudojamas kaip antimikrobinė priemonė. Vartojamas padidinti libido, pagerinti raumenų veiklą, stabdyti plaukų slinkimą ir kitus senatvės ženklus.

Yra ir modernios medicinos tyrimų, įrodančių vynuogių kauliukų aliejaus naudą širdies ir kraujagyslių ligų bei vėžio prevencijai (žr. šaltinius žemiau). Taip pat venų praeinamumui gerinti bei patinimams mažinti. Šio aliejaus aktyviosios savybės dažnai siejamos su proantocianidinais - taip vadinamom „radikalų gaudyklėm“- kurios yra patys efektyviausi antioksidantai iš visų antrinių augalinių medžiagų, saugančių ląsteles.

Šaltiniai:
- (vokiškai) http://www.oelmuehle-solling.de/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=275&category_id=17&option=com_virtuemart&Itemid=51
- http://www.olionatura.de/_oele/index.php?id=18&menue=p-t.
- (vokiškai) S.Krist, G.Buchbauer, C.Klausberger "Lexikon der pflanzlichen Fette und Öle". Wien: Springer-Verlag: 2008.
- (angliškai) Joshi, SS; Kuszynski C. A., Bagchi D. (2001). "The cellular and molecular basis of health benefits of grape seed proanthocyanidin extract". Curr Pharm Biotechnol. 2 (2): 187–200.
- (angliškai) Nash, DT (2004). "Cardiovascular risk beyond LDL-C levels: Other lipids are performers in cholesterol story". Postgraduate Medicine 116 (3): 11–5.
- (angliškai) Udo Erasmus. Fats that Heal and Fats that Kill. Alive Books 1993, Kanada.

Prekės kodas: AR07
Bar kodas: 4031192188111
Kaina: 34,98 Lt